Arun Acumsal

Arun Acumsal

Sihirli Köşe
[email protected]

Bilinçaltını Nasıl Temizlerim?

26 Şubat 2022 - 09:00

İşte bilinçaltınızı olumsuz düşüncelerden temizlemek için birkaç  ipucu...
Baştan söyleyeyim. Herhangi bir bilinçaltı kaydını hipnozla  silemezsiniz, başka bir uygulamayla da. Ancak yeni kayıtlarla veya eski kaydın revize edilmesiyle davranış ve his değişikliği oluşturmak mümkündür. Silmek  diye bir şey yoktur. Düşünce kalıplarını tanımlayın. Neyi düşünürsen onu yaşarsın. Bilinçaltı hayal yada gerçek ayırt etmez. o sadece ne düşündüğüne bakar. Düşünüyorsun o halde istiyorsun der ve harekete geçer. Ne düşünürsen onu yaşarsın. Düşüncelerine dikkat et. Olmasını istediklerine odaklan. İste. Olsun. Amaca yönelin. Bir amacınız olsun. Bir şeyi ne için istediğinizi kendinize sorun. Al kağıt kalemi, başla yazmaya. Bunu isteme nedenim nedir diye. İnanın bu çalışmadan sonra kafanızı kemiren bir çok şeyden kurtulacaksınız. Bazen cevaplar ''hiç'' olabilir. Bırakın HİÇ olsun. Biz zaten hiçlikten gelmedik mi? Bu inançlarla ilgili olduğunu fark ettiğiniz her duyguyu hissedin ve açığa çıkarın. Sizi mutlu edecek davranışlar belirleyin. Kafanızı kemiren olaylardan kurtulmak için hobiler edinin. Arkadaş ortamı yaratın. En sevdiğiniz yemeği kendiniz pişirin ve en sevdiğiniz arkadaşınızla baş başa tadını çıkarın. Yada annenizle.. Bana en iyi gelen annem mesela. Annemle zaman geçirirken dünyanın derdini unutuyorum.  Bilincinizin farkında olun. Kendinizi telkin edin. Şartlanmalardan kurtulun. 
Olumlu düşünün. Bilinçaltının hafızasına giren her inanç ailemizden, çevremizden, yaşadığımız bir olaydan kaynaklanır. Yaşanan bir olayda elde edilen sonuç bir komut olarak bilinç altına kodlanır. Bu kodlar, yaşamımızda kendi tekrar eden sorunların kaynağı olabilir.  

Yaşam boyunca karşılaşılan olaylar, bu olaylar karşısında gösterilen tutumlar kişilerin bilinçaltı üzerinde bir birikim yaratır. Bu birikim ise sonraki dönemlerde yanlış inançlar ve düşünceler oluşturarak problemlere yol açar. Tamamen bir temizlik yapma durumu söz konusu olmasa da  belirteceğim yöntemlerle rahatlama sağlanabilir.

Yaşantılarınızı Belirleyin: Bilinçaltı üzerinde en çok etki bırakan olaylar ile en az etki bırakan olayları düşünün. Bunları sıralayın ve yaşantılarınızdan küçük bir zihin haritası oluşturun. Bu işlemi gerçekleştirirken sizi etkileyen bu olaylar için neler hissettiğinize odaklanın. Böylece kötü ve iyi etki bırakan olayları belirleyerek kötü olanları değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Yaşantılarınız ile Yüzleşin: Yaşadığınız ve yüzleşmekten korktuğunuz kötü deneyimleriniz olabilir. Ancak bu kötü deneyimler ile yüzleşerek onları yok etmediğiniz takdirde yaşamınızın geri kalanı da olumsuz etkilenebilir. Bunun için yapılması gereken, kötü olayları sürekli olarak akılda canlandırarak onlarla yüzleşmek olmalıdır. Başlarda bu durum sizi zorlasa da zamanla etkisini kaybetmeye başlayacaktır. Sizi üzen şeylerin ne kadar önemsiz ve sadece zihninizde yer alan bir düşünce olduğunu fark etmenizi sağlayacaktır.

Bilinçaltına Giriş Yapın: Giriş yapabilmek için zihninizin sizi yenemeyeceğini ve kontrolün sadece kendinizde olduğunu düşünmelisiniz. Bilinçaltı temizliği için bilinç ve bilinçdışı arasında yer alan bölgede olmak gerekir. Bu noktaya girmek ise kendinizi sürekli bir biçimde motive etmenizi, başarabileceğinize dair beyninizi yönlendirmenizi gerektirir.

Temizliği Gerçekleştirin: Sizi rahatsız eden konuyu belirleyin ve bilincinizi bu konudaki yanlış düşüncelerini değiştirmek için rahatlatın. Nefes egzersizleri, fiziksel aktiviteler, hatta çay ve kahve içip sakinleşmek bile size bu konuda yardımcı olabilir. Tüm kötü düşüncelerin zihninizde olduğunu düşünün ve onları yok edebileceğinize inanarak onları değiştirin.

Temizlenen Bölgeleri Doğru Doldurun: Bilinçaltı kötü ve yanlış düşüncelerden kurtuldu ancak bu bölgeleri doğru şekilde doldurmanız gerekir. Aksi halde eski kötü düşünceler kolayca geri dönebilir. Bunun için ilk adımda belirlediğiniz sizin için olumlu etkisi olan olaylar üzerinde yoğunlaşın. Güzel şeylerle bilincinizi besleyin ve aklınızdan iyi düşünceler geçirin.

kendilerini olumsuz etkileyen davranışlarından kurtulabilirler. Bilinç için sorun yaratan yanlış inanç tespit edilerek değiştirilir. Böylece kişi daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşur. Yaşam alanlarınızı tütsüleyin, ruhunuza  iyi gelen müzikler dinleyin. Sevgiyle kalın.
 
Arun Acumsal  Reiki uygulayıcısı- Simyacı 0533 858 8007

YORUMLAR

  • 0 Yorum