Arun Acumsal

Arun Acumsal

Sihirli Köşe
[email protected]

Evlilik Aşkı Öldürüyor mu?

05 Mart 2022 - 11:22

Arun Acumsal

5 Mart Cmt 09:14 (1 gün önce) 
Alıcı: ben

Evlilik aşkı öldürüyor mu? Çiftler nikah defterine imzayı atana dek her şey güzel giderken, peki ne oluyor da bu heyecan bir süre sonra yerini sessizliğe bırakıyor? Aslında cevap çok basit: Aşkın sonunu evlilik değil, eşlerin monoton bir hayat sürmesi getiriyor. Günlük rutinin dışına çıkamayan evlilikler, tarafların birbirinden uzaklaşmasına neden oluyor. Gözlemlediğim kadarıyla İnsanların en çok yaptığı hata ''benim sözüm geçmeli'' diye düşünmesidir. Evlilik dediğimiz olay siyah ve beyazın uyumudur. Beyaz artık siyah sevecek, siyah ise beyaz. Benim dediğim olsun diyerek hem sorunlar yaşarsınız, hem de hep sizin seçimleriniz yaşanırsa sıkıcı ve monoton bir süreç başlar. Kendinize de zaman ayırmanız ilişkiyi besler. Böylece birbirinizi özler, konuşacak, paylaşacak daha çok şey bulabilirsiniz. İlişkide sevgi, saygı ve sadakat varsa güven oluşur. Sevmediğiniz biri ile uzun süre birlikte olamazsınız. Saygı duymadığınız birini de sevemezsiniz. Güven tek taraflı olmaz, her iki tarafında birbirine güvenmesi şarttır. Cinsellik ihmal edilmemeli. Aşkın en iyi aktarımı cinselliktir. Cinselliği ‘Olsa da olur, olmasa da’ yaklaşımı tatminsizlik olarak ilişkiye yansıyacaktır. Cinsel uyumu sağlamanın en iyi yolu da bu konuda açık açık konuşmaktan geçer. İlişkiyi ego savaşları haline getirmeyin. Siz rakip değilsiniz ve tartışmalarınız da kazanılması gereken yarışlar değildir. Tartışmada 3-0 öne geçtiniz ama ilişkiniz bitti. Geçmiş olsun. En önemli konu kıskançlık.  Kıskançlık arttıkça ilişkinin süresi azalır. Kıskançlık sevginin ölçütü değildir. Seven insan kıskanır yargısı yanlıştır.  Kıskançlığın arttıkça ilişki süresinin azalır.  Kıskanç insanlar asıl kendilerini daha fazla seven ve özgüveni yetersiz insanlardır. Kıskançlık arttıkça ilişkinin süresi azalır. 
 

ASLA VE ASLA Eşinizi suçlamayın

Çiftler birbirini suçlarsa  ilişkinin sonu gelir.  Eşinizi ‘Sen şöylesin, sen böylesin’ diye etiketlemeyin. Aşırı eleştirmeyin. Aşağılamayın. Bunlar varsa ilişkinin sonu göründü demektir. Partnerinizi, diğer insanlarla, ilişkinizi de diğer ilişkilerle kıyaslamayın. Partnerinizin değerini bilin ve ilişkinizin keyfini çıkarın. Düşüncelerinizi okumasını beklemeyin. Partneriniz sıkıntılarınızı kendiliğinden anlamaz. Zihninizi okuyamaz. Partnerinize duygularınızı anlatmadan, anlayışsızlıkla itham etmeyin. Yapmanız gereken, partnerinize hissettiklerinizi anlatmak. Unutmayalım. Önce kendini geliştir, sonra karşındakini eleştir. Sözü boşa söylenmemiştir. 

Sürekli aynı şeyleri yaptığınızı fark ediyorsanız, farklı aktiviteler yapın

Birlikte yapabileceğiniz iki kişilik hobiler geliştirin. Örneğin satranç, tavla gibi iki kişilik oyunlar oynayabilir, hatta maket yapabilirsiniz. İlgi alanlarınıza göre bunları zenginleştirebilirsiniz. Hem eğlenceli hem de baş başa bir şeyler yapabilmek için bir fırsat. Önemli olan birlikte bir şeyler ile uğraşmak. Hafta sonlarını farklı geçirin. Hafta içi uzun planlar yapmadan, sürpriz seyahatler yapın, kaçın bir yerlere. Birlikte spor, egzersiz yapın. Bisiklete binmek, birlikte spor yapmanın en keyifli tarafı. Hafta sonu sırt çantasına koyduğunuz yiyecek ve içeceklerle sahile ya da bir ormana atabilirsiniz kendinizi. TV kapatma günleri’ belirleyin. Böylece birlikte daha özel vakit geçirmiş olursunuz. Televizyonu fişten çekin ve birlikte kaliteli  bir yaşama başlayın.

Sevgi, saygı ve aşkla kalın. 

 

Arun Acumsal

Reiki Uygulayıcısı - Simyacı

YORUMLAR

  • 0 Yorum